Berlinerwanden

Wat zijn berlinerwanden?

Berlinerwanden worden vooral gebruikt voor ondergrondse bouwconstructies, kelders, parkeergarages en/of bouwputten waar geen open bouwput of talud is voorzien.

Het is een veel gebruikte funderingstechniek omdat er steeds meer ondergrondse constructies moeten worden voorzien in gebieden die dichtbebouwd zijn of die dicht bij een perceelgrens liggen.

Om een Berlinerwand op te zetten, heeft men niet veel ruimte nodig en de wand kan aangepast worden aan de omstandigheden en de situatie/ligging van de bouwput. De berlinerwand is daarom een voordelige en flexibele uitvoering van de traditionele beschoeiingwanden en bouwputbeschoeiingen.

In bepaalde situaties kan de berlinerwand overigens gerecupereerd worden. Wanneer de bouwput niet meer nodig is, worden de profielen dan uit de grond getrokken.

Hoe wordt een berlinderwand geplaatst?

We brengen stalen H- of I-profielen verticaal in de grond op een regelmatige afstand. Het type en lengte van het profiel worden bepaald aan de hand van een rekennota, gebaseerd op aangeleverde sonderingverslagen.

De berlinerwand bestaat verder uit beschoeiingschotten. Die worden in de flenzen van de profielen aangebracht. Naarmate er meer uitgegraven wordt, worden er wanden ingebracht. Dit kunnen houten balken zijn, maar ook staalplaten of betonnen prefabplaten. Het voordeel bij staalplaten is, dat deze gemakkelijk in de grond kunnen geduwd worden.

De profielen staan tussen 1 tot 3 meter uit elkaar, afhankelijk van de gronddruk en de beschoeiingsschotten die gebruikt worden.

Berlinerwanden kunnen door middel van grondankers verstevigd worden.

Project per project wordt hierbij zeer goed geanalyseerd en bekeken en alles wordt nauwkeurig in een heel overzichtelijke offerte gegoten zodat ook u, als klant, weet wat u te wachten staat.

Is dit dé funderingstechniek voor jouw bouwproject? Contacteer ons voor een gratis, vrijblijvende offerte.

Gratis offerte of toch nog enkele vragen?

Laat je gegevens achter of bel ons op het nummer 014/74.55.70

Contacteer ons